Image Alt

Groepen

Aanbod voor groepen & scholen
Bezoek klingspoor in groep

Op KLINGSPOOR kan je kennis maken met vier verschillende erfgoedthema’s: spoor, natuur, klompen en de grens. Op de Klingspoorsite vind je ondermeer de reconstructie van de dodendraad, een authentieke oude wagon aan het heraangelegde perron en restanten van de klompennijverheid. Er is ook een geleide KLINGSPOOR wandeling ontwikkeld.

 

Een gidsbeurt kan je boeken vanaf 60 euro voor een groep van max. 20 personen voor 2 uur. Groepen kunnen een gidsbeurt aanvragen via www.sint-gillis-waas.be of via het toeristisch infokantoor GC De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas, 03 229 02 00, cultuur.toerisme@sint-gillis-waas.be

 

Heb je enkel tijd voor een korte kennismaking? Ook bij een bezoek dat minder dan een uur duurt kan je bij ons terecht. In dat geval kan je rechtstreeks contact opnemen met Eric De Keyzer van Folkloregroep De Klomp.

Prijs op aanvraag. Meer informatie en reservaties:
T 03 770 54 15eric.de.keyzer@telenet.bewww.deklompdeklingevzw.be

Voor scholen: klompenproject

Folkloregroep De Klomp heeft in samenwerking met Erfgoedcel Waasland een educatief project uitgewerkt over de klompenmakerij voor kinderen uit de tweede graad lager onderwijs. Het hele opzet van het doe-evenement bestaat erin de leerlingen zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken en experimenteren.

 

Na een korte interactieve inleiding door klompenmakerszoon Klaas Ompen én een korte demonstratie van de klompenmaker, worden de leerlingen uitgedaagd om in groepjes het technisch proces en de daarvoor gebruikte materialen te leren kennen. Kinderen kunnen in klasverband na afspraak het project bezoeken.

 

Prijs op aanvraag. Meer informatie en reservaties: Eric De Keyzer
T 03 770 54 15eric.de.keyzer@telenet.bewww.deklompdeklingevzw.be

Groepswandeling stropersbos

Natuurpunt Waasland Noord organiseert regelmatig wandelingen in het Stropersbos. Groepen kunnen bij hen ook een geleide wandeling aanvragen via gidsen@panneweel.be of 03 775 27 70. Prijs op aanvraag.