Grenspalenwandeling

Ontdek van af KLINGSPOOR al wandelend de landsgrens. Download hier de route (6 km) voor een bosrijke tocht, en kijk ook uit naar verborgen grenspalen tussen de begroeiing! Deze wandeling werd uitgewerkt door de gidsen van KLINGSPOOR.

 

Beroepenwandeling

In De Klinge waren vroeger heel wat verschillende beroepslieden actief. Tijdens deze wandeling van 4,5 km maak je kennis met de beroepen die in het verleden beoefend werden in De Klinge. Download hier de route die ontwikkeld werd door de gidsen van KLINGSPOOR.

 

Stropersbos wandelroute

In het Stropersbos sluiten drie wandellussen op elkaar aan: de Groene (4 km) en Rode (4km)Stropersboswandeling en het Laarzenpad. Download een kaartje.

In het zuidelijke begrazingsblok kan je zelf op avontuur. Je hoeft niet noodzakelijk het Laarzenpad volgen: je mag dit gebied ook kriskras verkennen!

De wandelbrochure ‘Stropersbosroute’ met een beschrijving van de Groene en de Rode Stropersboswandeling kost € 2 en kan je bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen of aankopen in het toeristisch infokantoor van Sint-Gillis-Waas, GC De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas.

 

Tweelanden wandelroute

Ontdek de grensstreek van De Klinge (B) en CLinge (NL) en haar spannende verhalen: 9 km door bossen, langs Witte Bergen en rond Kriekeputten. Laat je leiden door de grenspalen en geniet van de rust en de natuur. Niet alleen de smokkelaar, maar ook de natuurliefhebber komt hier aan zijn trekken.

De wandelbrochure met een beschrijving van de Tweelanden wandelroute kost € 2 en kan je bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen of aankopen in het toeristisch infokantoor van Sint-Gillis-Waas, GC De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas.

 

Langs linies en kreken

In het oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen wordt het wandelnetwerk ´Langs Linies en Kreken´ gerealiseerd. Dit wandelnetwerk wordt in twee fases aangelegd en de zuidkant is al gereed. Bij elkaar ligt hier 165 kilometer aan wandelroutes. De routes bevinden zich in het grensgebied met België, een streek met een heel eigen karakter. Het landschap bestaat uit akkerbouwpolders en open bosgebieden. Ook zie je tijdens het wandelen overal nog sporen van de Staats-Spaanse linies. En hier en daar vind je een verscholen dorpje. Je kunt hier terecht voor een korte tocht, maar meerdaagse wandelroutes zijn hier ook goed mogelijk.

Download hier de kaart van de 1e fase van het wandelnetwerk.

(Bron: VVV Zeeuws-Vlaanderen, www.vvvzeeland.nl)