Klompenproject

Folkloregroep De Klomp heeft in samenwerking met Erfgoedcel Waasland een educatief project uitgewerkt over de klompenmakerij voor kinderen uit de tweede graad lager onderwijs. Het hele opzet van het doe-evenement bestaat erin de leerlingen zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken en experimenteren.

Na een korte interactieve inleiding door klompenmakerszoon ‘KLaas OMPEN’ én een korte demonstratie van de klompenmaker, worden de leerlingen uitgedaagd om in groepjes  het technisch proces  en de daarvoor gebruikte materialen te leren kennen. Kinderen kunnen in klasverband na afspraak het project bezoeken.

Meer informatie en reservaties: Eric De Keyzer, T 03 770 54 15, eric.de.keyzer@telenet.be, www.deklompdeklingevzw.be

 

Stropersbos

Natuurpunt Waasland Noord organiseert regelmatig wandelingen in het Stropersbos. Groepen kunnen bij hen ook een geleide wandeling aanvragen via gidsen@panneweel.be of 03 775 27 70.

 

Gidsbeurten

In samenwerking met CVN werden er gidsen opgeleid die nu gespecialiseerd zijn in de 4 thema’s van KLINGSPOOR: de natuur, grens, klompenmakerij en het spoorwegverleden. Zij kunnen groepen op een boeiende manier inleiden in één of meerdere van deze thema’s. Ze ontwikkelden een Klingspoorwandeling waarbij ze boeiend kunnen vertellen over het heden en het verleden van de site. Groepen kunnen een gidsbeurt aanvragen via het toeristisch infokantoor GC De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas, 03 229 02 14, cultuur.toerisme@sint-gillis-waas.be

 

Huifkartochten

Huifkartochten Den Teugel organiseert o.a. huifkartochten met KLINGSPOOR als uitvalsbasis. Onderweg krijgen de deelnemers van een daartoe opgeleide gids informatie over de 4 KLINGSPOORthema's: spoor, natuur, klompennijverheid en de grens. Voor boekingen en meer informatie: Huifkartochten Den Teugel, huifkartochten@scarlet.be, T 0477 389 435.