Grenspalenfietstocht

Deze fietstocht start op KLINGSPOOR en brengt je langs 58 km mooie wegen naar een aantal verrassende plaatsen die iets met de landsgrens te maken hebben. Download hier de route. De fietstocht werd uitgewerkt door de gidsen van KLINGSPOOR.

 

Nobel fietsroute

Koning Nobel, de leeuw uit het dierenepos Reynart de Vos, neemt je mee op deze fietstocht van 50 km langs de mooiste wegen in het centrale deel van het Waasland. Vanuit Sint-Gillis-Waas fiets je in de bedding van de oude spoorverbinding Hulst-Sint-Niklaas recht naar het centrum van het Waasland. Door Sint-Pauwels en langs natuurgebied het Steengelaag in Stekene ga je in het noorden heel even de Nederlandse grens over om via de natuurpracht van het Stroperbos en de Kreken van Saeleghem terug in Sint-Gillis-Waas te eindigen.

De fietsbrochure met een beschrijving van de Nobelroute kost € 2 en kan je bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen of aankopen in het toeristisch infokantoor van Sint-Gillis-Waas, GC De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas.

 

Hulsterlooroute

Het land van Hulst bezit een rijke historie en bovendien vindt men er verschillende landschapstypes.

De Hulsterlooroute (37 km) voert door een gedeelte van het Land van Reynbaert en volgt zijn spoor langs diverse vestingen en forten. Vier eeuwen geleden was het Land van Hulst ook een grensgebied. Je fietst over de grens van de Staatse en de Spaanse Nederlanden. Overal vind je sporen terug van het oorlogsverleden.

De fietsroute is voor € 2  te koop bij het toeristisch infokantoor van Sint-Gillis-Waas, de VVV kantoren in Zeeuws-Vlaanderen en via de webshop www.zeelandshop.com.

 

Fietsnetwerk Waasland

Het Waasland, dat is variatie troef! Op de grens met Zeeuws-Vlaanderen (Nederland) ligt een relatief onbekend, maar prachtig stukje krekengebied, te midden van uitgestrekte landbouwgronden. Vlak ten zuiden daarvan loopt een gordel van bossen, boven op een oude zandrug. De knooppunten loodsen je onder meer door het Stropersbos. In het Waasland is ook water nooit veraf. Je fietst langs de vaak autovrije oevers van de Moervaart, de Zuidlede, de Durme en de Schelde. Het fietsnetwerk Waasland telt 133 knooppunten en ruim 700 kilometer fietswegen.

De fietsnetwerkkaart kost € 6 en kan je bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen of aankopen in het toeristisch infokantoor van Sint-Gillis-Waas, GC De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas.

 

Fietsknooppuntenkaart van Oost Zeeuws-Vlaanderen

(van Terneuzen tot Nieuw Namen)

Deze fietskaart geeft een overzicht van aantrekkelijke fietspaden van Terneuzen tot Nieuw-Namen. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo stippel je gemakkelijk een eigen fietstocht uit aan de hand van de knooppuntennummers. Daarnaast bevat de kaart diverse handige informatie over de omgeving of voorzieningen en attracties onderweg!

De fietsknooppuntenkaart is te koop bij het toeristisch infokantoor van Sint-Gillis-Waas, de VVV kantoren in Zeeuws-Vlaanderen en via de webshop www.zeelandshop.com.

 

Mountainbikeroute Sint-Gillis-Waas

De mountainbikeroute van Sint-Gillis-Waas kenmerkt zich door de grote variatie aan natuur en ondergrond, vaak typerend per deelgemeente. Zo vind je in het zuidelijke gedeelte (Sint-Pauwels en Sint-Gillis) vooral ruilverkavelingswegen, terwijl men in het noordwesten (De Klinge) veeleer bos aantreft, het noordoostelijke gedeelte (Meerdonk) springt dan weer in het oog door het weidse polderlandschap. De route beperkt zich echter niet tot de eigen gemeente, ook buurgemeenten Beveren, Stekene en Hulst komen aan bod.

De mountainbikeroute kost € 2 en is te koop in het toeristisch infokantoor van Sint-Gillis-Waas, GC De Route, Stationstraat 201 bus 1, 9170 Sint-Gillis-Waas.

Nog meer mountainbikeplezier vind je hier.