Vlaanderen Feest!

Concert

Wanneer 07 Juli 2023 20:00 - 23:59

Waar Cultuur- of ontmoetingscentrum KLINGSPOOR Buitenstraat 7 De Klinge (Sint-Gillis-Waas)

OVER deze activiteit

Vlaanderen Feest! Dit jaar strijken we neer in De Klinge aan het sfeervolle KLINGSPOOR. Kom genieten van muziek van De Vlaamse Jukebox, muziek van Louis Neefs tot Clouseau. U vraagt, wij draaien; neen, wij spelen! De Vlaamse Jukebox maakte een selectie van de toppers van de Vlaamse Muziek. Van de overbekende Will Tura en Bart Peeters tot obscure protestliedjes uit de jaren 70. Van tekstuele pareltjes (Luc De Vos, de Nieuwe Snaar…) tot liedjes die eerst de haren op uw armen, en daarna uzelf doen rechtstaan. En weet u wat nog beter is? Jij bepaalt zelf mee het programma. Jij kiest wat er gespeeld wordt. Zo werkt dat nu eenmaal bij een Jukebox…Basistarief 0.00 EUR

Ontdek de vier erfgoedthema’s bij KLINGSPOOR

Spoor

Ruim honderd jaar lang denderden er op geregelde tijdstippen treinen over de sporen in De Klinge. Ontdek een overgebleven authentiek stukje spoorweg op het ontmoetingsplein, waar nu een originele stoomlocomotief prijkt en een wagon die ingericht werd als ontvangstruimte.

Natuur

De landsgrens vormt de scheiding tussen twee waardevolle natuurgebieden. Het Stropersbos strekt zich uit langs de Belgische kant van de grens, de Clingse bossen aan de Nederlandse zijde. Het bos is om en bij de 300 hectare groot. Ga op ontdekking!

Grens

Je kan de grenspaal en de slagboom al spotten vanop afstand. De slagboom duid het einde van het spoor aan. Maar het meest unieke element is wel de dodendraad. Deze is opnieuw nagebouwd om WOI te herdenken.

Klompen

Vroeger verdienden vele streekbewoners hun brood in de klompennijverheid. Klompen maken was een harde stiel, de ambachtslui maakten lange dagen en hun winstmarge was klein. In 1973 staakte de laatste klompenmaker van De Klinge zijn productie.